söndag 28 september 2008

Har inte något kul att berätta

- och troligtvis kommer det att vara lite stilla på bloggfronten den närmaste tiden... Nu träder en av de tuffaste perioderna in i en lärares liv - utvecklingssamtalstider...

Dessutom har jag nästan inte scrappat överhuvudtaget på ca en vecka, så jag har inget att visa. Har ett par beställningar på gång, så förhoppningsvis återkommer jag med ett kort eller så innan veckan är slut.

Ha en bra vecka!

onsdag 24 september 2008

Bokmärken

kan man aldrig få för många av...


Fick en idé i somras. Kolla här!
Vanliga, enkla bokmärken. Hur jag gör dem hittar du beskrivning på här. Jag har bara använt spillpapper och en del gamla alfabetstickers. De blå bokstäverna är dock från Miimo.

Jag gjorde dem i en storlek som passade de fyra påsarna jag hade liggande i väntan på att få återanvändas.

Roligast tycker jag dock det matchande "omslaget" (hittar inget bra ord) blev! Det enkla bokmärket såg helt plötsligt lite mer exklusivt ut.

måndag 22 september 2008

Följer upp

gårdagens inlägg med en till Papprika-LO.

Jag gillar ju som bekant att altra, så därför skickade jag med lite bilder på sådant när jag sökte till DT.
Förra julen gjorde jag telådor till nära och kära. Min mor fick dock ingen, eftersom hon inte dricker så mycket te. (Själv fick jag ingen heller - något jag ångrar nu...) Men när lilla mor bad så snällt att få en liiiten telåda, tog jag en gammal ask (fem för 9:- på IKEA) - ca 10x10cm och klädde in den. Bilderna är tyvärr riktigt dåliga! Runt kanten har jag limmat en remsa med skinn. Cardstockbokstäverna är klädda med vitt papper, och inkade med charcoal. Blommorna kommer från Doodlebug (och har legat i gömmorna i evigheter - enda gången hittills de är använda!) Asken rymmer precis två rader med tepåsar - perfekt storlek m.a.o.
Nä, nu ska jag ha en låda också! För jag har lärt mig dricka te på "gamledar" :)

söndag 21 september 2008

En LO

är vad jag har att bjuda på just nu... Den här var en av de layouter jag skickade med när jag sökte till Papprikas DT. Tanken var att man skulle inspireras av en annons - men jag fick syn på en förpackning bindor... Därav titel och den sydda, snirkliga banan runt hela layouten. Utmed den banan har jag min journaling.

Blommor och tag från Heidi Grace, brads+photo anchors från Youdo, "Pusskortet” cardstock körd i Dymon, fjäril QK, rubrik rub-ons (MM – Heidi Rose)



Inspirationen...

lördag 20 september 2008

Till Stina

Idag blev det en mössa till Stina. Hon hade önskat sig en "som inte ser ut som alla andra, eller ser ut som om den kommer från H&M". Igår åkte jag förbi favvobutiken - Ljunggrens i Farsta och såg i fönstret en läcker modell, som verkade riktigt enkel. Sagt och gjort - garn och beskrivning införskaffades, och idag när jag satt och väntade på Ebbas dans, så körde jag igång. En timma senare var mössan färdigstickad, och nu efter lunch här hemma, sydde jag ihop den. Piece of Cake! Här har jag fotat Ebba i den - Stina är iväg och tävlar och väntas hem vilken sekund som helst.



För övrigt städade jag scraphörnan i morse - nu ska jag förhoppningsvis kunna skapa igen. Det är hopplöst när man inte ens ser skrivbordet...

För övrigt 2: Hipp hipp hurra för Malin ida'!! Grattis igen tjejen!

onsdag 17 september 2008

Kort rast

Sitter på jobbet och var bara tvungen att springa in här. Har haft 80 minuters scrap på schemat. 20 elever som skapat och fixat och trixat - såååå kul! Vad mycket kreativitet det finns i våra tonåringar! Jag ska kolla med dem nästa gång om det är OK att jag visar lite här - jag får återkomma med det när det finns något att visa. Vi ska träffas en gång/vecka i de närmaste 6 veckorna. Och jag njuter varje sekund! (Även om jag såklart önskar att det hade varit hälften så många, så att man hade hunnit med dem!)

Nej, åter till jobbet!

måndag 15 september 2008

Mumsigt!

Bild lånad från Fiddes Payne

Dagens middag bestod bl.a. av laxkuber som jag marinerat i världens godaste fiskkrydda: sea salt with seaweed. Säger bara: citronpeppar - släng dig i väggen! I somras klappade jag in kryddan på hel laxsida, som vi sedan grillade som den var - men med den kylan vi har ute nu - vem vill grilla? Inte jag! Stekpanna funkar också bra.

Nu ska jag bara masa mig iväg till Ica Kvantum i Kungens Kurva (min närmaste återförsäljare - tror jag i alla fall) och införskaffa ny burk - den förra är på upphällningen.

söndag 14 september 2008

Aj aj aj

idag blev det trädgård för hela slanten... Inget scrappat här inte! Och nu är det ju nästan läggdags! Men, men, det är ju en ny dag i morgon!

Till det bra med trädgårdsarbetet hör den finfina buketten med solrosor, ringblommor och rudbeckia som står i köket, eller den av fläderbär fulla plastkassen som ligger i frysen i väntan på att bli till saft... Det är också fantastiskt skönt att alla sommarmöbler är undanstuvade, poolen torkad och nedpackad! Det är den tråkiga delen av att ha stor trädgård - men hurra! vi är klara med det! Dessutom är slänten rensad, äppelträdet ansat från mögliga äpplen, en äppelpaj bakad av Maja: Det GÖR helt enkelt inget att jag inte hann scrappa idag!

Vad tror ni om fläderbär+rabarber till saft förresten? Kan det vara en ny, smarrig komination kanske? Eller inte alls god... Hmmm!

För övrigt fick jag lära mig för ett tag sedan att fläderbären är precis som rönnbären - de måste vara frostnupna för att gå att använda. Så just nu jobbar frysen med det;)

Nä, nog svamlat - det märks att jag är trött!

lördag 13 september 2008

En liten sneak peak

på vad cuttlebuggen har hjälpt mig med, men mer än så blir det inte - jag är inte klar än, och dessutom ska det bli en present...


Här är ett hjärta som jag stämplat och embossat med koppar (som jag är ganska insnöad på för tillfället) på grungeboard - som jag köpte på Papprika i går och nu har använt för första gången. Tack Eva för tipset! Nej, åter till skaparhörnan!

Jag är käär!

Inte i maken - eller jo, i honom också förstås;) men nu pratade jag om min Cuttlebug! Vilken fantastisk mackapär! Har köpt några embossingplattor till, och är alldeles överväldigad över hur snyggt det blir med så lite arbete... Håller på med ett projekt - men är inte klar, så ni får se längre fram.


Under tiden får ni nöja er med några foton på ett dopkort jag gjorde igår.

Den söta barnvagnen är även den från Cuttlebug - har redan hunnit använda den ett antal gånger sedan jag köpte den på Papprika för någon vecka sedan!
Den härliga stämpeln från SeeD's fick vara med än en gång... De små fötterna är gamla - tror de kommer från Panduro, men minns inte riktigt...

Inuti fick en strof av favoriten Peter LeMarc vara med. Lyder så här:

Önskan
Jag önskar dig inte guld, mitt barn ej heller pengar och makt.
Jag önskar dig modet att vara dig själv och stå för det du har sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg, men kraften att vägen gå.
Jag önskar dig vänner i rikligt mått och vänner att lita på.
Peter LeMarc

Övrigt material: Cardstock och papper från Chatterbox.

fredag 12 september 2008

En "gammal" LO

som jag tror att jag inte har visat.


En LO utan någon som helst journaling - ovanligt för att vara jag. På fotot har Ebba en alldeles knallblå prinsessdräkt på sig, därför gjorde jag det svart-vitt...

För övrigt har jag tillbringat kvällen på Papprika. En underbar kväll med en mängd härliga människor! Kan inte nämna alla - men måste nämna kvällens kung - Rasmuz, snart 5 år. Han har suttit och scrappat/pysslat bredvid sin mamma hela kvällen - helt uppslukad av det han höll på med, och emellanåt av det vi "tanter" höll på med;) Ett riktigt charmtroll! Tack alla ni som var där och gjorde kvällen!

Har uppdaterat

länklistan. Vem har jag glömt tro? Sedan min dator kraschade i somras, har jag haft fullt sjå att hitta tillbaka till alla mina favoriter... Känner du dig bortglömd - säg till!

Mot Papprika - och Minimaran! Hurra!

torsdag 11 september 2008

Jag är så glömsk!

Tänkte ju visa bilder från kompisens ateljé, men minnet är inte så bra... Här kommer i alla fall lite blandade bilder från Maddes ateljé.

En i mängden av läckra tavlor.

Tre matchande småtavlor. Jag skulle gärna släppa in dem i mitt hem!

Här syns den turkos hörnan och en del av disken.


Närbild

Konstnären i egen hög person (fotad av Maja eller Stina - därav vinkeln...)

Marimekkoinspirerat, och del av den orange hörnan.

Stor tavla i grå, vita och svarta nyanser

Samma tavla, men i annan vinkel. Det som inte syns så bra på bilderna är alla urläckra smycken hon gör. Man kan ana dem emellanåt bara... Får åka dit och fota dem en annan gång.

onsdag 10 september 2008

Musik är toppen!

Bäst just nu... Coldplay!



Och idag om en vecka sitter darlingen och jag i Globen och njuter! Jag har inte varit på en konsert på urlänge, så det ska bli superkul. Att deras senaste album dessutom är riktigt bra är inte helt fel...

tisdag 9 september 2008

En klocka

som jag skickade med när jag sökte till Papprikas DT. Som jag berättat tidigare så är jag en klockgalning... Den här hänger just nu i scraphörnan, men när jag byter gardiner nästa gång måste jag göra en ny... Vilken otur! Fjärilen sitter på sekundvisaren, och snurrar m.a.o. runt (därav de två olika detaljbilderna).

Det gröna pappret är gammalt - Chloe's Closet från Imagination Project, fjäril, siffror och blommor från QK. Stommen från IKEA.



måndag 8 september 2008

Helt slut...

Vilken fantastisk resa! Och vad lite sömn... Massor av mil i fötterna... Här kommer lite bilder så länge, jag berättar mer en annan gång. Har sovit 9 timmar i natt och är ändå helt slut! Kram på er därute!

God dryck...


God mat...

Otrevliga grannar...


Annorlunda GPS...


Sist, men absolut inte minst - La Sagrada Familia! Önskar jag hade orkat släpa på systemkameran, men det gjorde jag ju inte såklart! Men med fem olika kameror med, så ska fotona nog räcka när vi alla väl orkat dela med oss av våra bilder.

onsdag 3 september 2008

Har inte så mycket

att visa... Eller rättare sagt, orkar inte.

Nu ska jag strax hoppa i säng, taxin kommer och hämtar oss klockan 4 i morgon bitti... Så jag borde nog se till att få ett par timmars sömn!

Nu bär det av mot solen och värmen - vi ses nästa vecka!

PS. Har försökt luska ut hur man mobilbloggar och vad det kostar - men det var för mycket läsning... Ni får vänta på bilderna! DS

Har ju glömt...

att lägga till Majas bloggadress i länklistan. Nu har hon dessutom uppdaterat för första gången på länge. Kolla här! Måste få skryta lite med hennes talang också...

Ytterligare inlägg kommer strax - måste packa lite...

tisdag 2 september 2008

En LO från förra veckan

Är lite less på att scrappa i klubbfärgerna rött och gult... Så denna gång fick det bli rött och rosa.
Har stämplat med See D's månadsstämplar januari-december i olika färger runt alla fyra sidorna för att symbolisera att Stina sliter året runt med sin träning - i ur och skur! Försökte få till en uppförsbacke som samtidigt är vägen uppåt... (Tjusigt va...) Som rubrik fick den gamla yazzlåten väckas till liv. (Se nedan.) Har sytt två varv runt kanten innanför månaderna. Rubriken består av QK Katie. Up är från KI Memories.



Min journaling




måndag 1 september 2008

Onödigt vetande...



Visst ser det lite makabert ut - men när nallarna sovit i tält behöver de också bada... Tur att någon tänkte till - maskintvätt på gamla gosenallar är inte dumt. Nalle 1 har 13 år på nacken, Nalle 2 "bara" 11 - men med en maskintvätt någon gång emellanåt lever de i många år till:)