tisdag 31 mars 2009

Snabbuppdatering

medan maken hjälper till med läxor (Ja, inte ens på MIN födelsedag slipper de...)

Jag har ätit lime- och apelsingravad lax med gurksås (mums!), chicken in the basket à la Stina (med en mängd tillbehör) - tack vår mästerkock! och schwarzwaldtårta (tack ICA Kvantum för 40-års-presenten!) Tack snälla familj för att ni ansträngt er så!

Jag har fått tre av de presenter jag önskade mig här på bloggen för några dagar sedan! (Det är bra att blogga!) Jag fick dessutom en utekväll med maken (inklusive barnpassning av svärmor), när vi ska gå på "Det våras för Hitler". Och så ett handgjort, sytt hjärta av min lilla söta sexåring. Hon har dessutom lyckats hålla det alldeles hemligt för mig! Tack Ebba!

Ja ni...

Nu har jag firat i snart en vecka - och inte är det slut än...

Just nu är jag förpassad upp till övervåningen av resten av familjen, medan de förbereder middagen... Så då passar jag på att berätta om min dag.

Jag åkte med två kollegor in till stan för att gå med en av våra klasser till Nationalmuseum. Hade några underbara timmar där, som avslutades med matsäck och något stressade kollegor. Fick förklaringen när vi kom tillbaka till jobbet och de hade beställt helkroppsmassage till mig! Snacka om överraskning! Jag trodde jag skulle sätta mig och jobba, men inte då. I över en timma fick jag en underbar kropps- och ansiktsbehandling av duktiga Karin! (Tack vännen!) Avslappnande musik stod på i bagrunden, och i presenten ingick också en flaska skumpa, en söt liten vårblomma och en bok. Tack snälla ni!
Lätt rödmosig gick jag till nästa ställe där jag blev uppvaktad med stor vårig blombukett och skönsång.

På väg hem stannade jag på Interflora eftersom jag hade blivit "rosad" - nyhet för mig! Den röda rosen står nu i vas - tack snälla Karin -som dessutom pyntat sin blogg för mig;)

Här hemma väntade mer post - kort från nära och kära - och ett nallebud från raringen Olivia! Tack!

Nu börjar jag bli hungrig - och nyfiken på vad familjen har att bjuda. På återseende! Och tack också ni som grattat mig med sms, blogghälsningar och telefonsamtal under dagen! Kram!

söndag 29 mars 2009

Scrappat

Har trots en mängd olika aktiviteter faktiskt fått lite scrappat i helgen...

Först ut ett grattiskort till vännen Alexandra. Hon är hela två dagar äldre än jag;)
Ett pop-up-kort à la Clara - fast i en liten enklare variant. Det var dock superkul att göra, så det lär bli fler pop-up så småningom!



Jag har gjort en del annat också, men det kan jag inte visa än - återkommer!

I kväll har vi umgåtts med farmor och svåger med familj - en höjdarkväll! Och farmor bjöd på mat - det var en riktigt bra födelsedagspresent! Tack!

Ha en bra vecka - snart är det påsk!

lördag 28 mars 2009

En silvermedaljör


Så duktig var maja i dag. Grattis älskling!

Önskelista...

Kära familj!

Jag vill ha massor av saker - men jag kan bara inte komma på så många just nu... Och det börjar ju närma sig!

Men en sådan här skulle passa bra i min scraphörna:




Snodde bilden från Papprika - där kan man köpa den snygga blå.

En sådan här slevstopp skulle vara bra att ha i köket:

Bild ovan och nedan lånade från http://www.smartasaker.se/

Eller en sådan här handdukstång: Men något personligt skulle också kunna funka, som den här tunikan från Lindex:

Svart eller vit - båda är lika snygga. Nä, nu har jag i alla fall tipsat lite... Och just det, min klockradio är paj! Puss på er!

fredag 27 mars 2009

Teknik

Teknik ska bara fungera!
När jag som mest väntar på att få bilder på lilla nytillskottet, så har några gubbar grävt av alla kommunikationslänkar till syrrans lägenhet! Ingen TV, inget internet och m.a.o. måste jag vänta på bilder ett tag till... Men jag fick en länk till den här bilden.

Den fanns på BBs egen sida - och jag snodde den...

Ha en bra dag!

torsdag 26 mars 2009

Tack!

Tusen tack till Jessica, Annika, Anna, Görild, Karin, Helene, Maria, Lotta, Susanne och Eva (och såklart även till er som inte kunde vara med: Lena, Sara och Christiane) - om ni visste vad dettta betyder för mig!!

Jag har haft en underbar kväll, skratt och underbara tjejer! När jag kom hem och berättade för maken kom tårarna - ni är sådana underbara människor! Jag tror jag ska fylla 40 varje år!

Nu ska jag gå och sätta mig och läsa igenom boken en gång till! Puss på er!





PS. Bilderna är inte så bra, jag vet, men en mörk restaurang är inte idealisk ur fotosynpunkt...

PS2. Tack även till Henrik, Olov, Monwar och Jonas för att ni inte tog på er kjol... Puss till er också!

Glad!


Mina vänner kidnappade mig i kväll. God mat och gott vin. Tack snälla ni - om ni visste vad detta betyder! Puss!

tisdag 24 mars 2009

Första bilden...


Fick precis den här sötnosen till mobilen. Fler bilder kommer. Namn? Hann inte fråga, för sjukhuspersonalen knackade på dörren precis när jag ringde.

måndag 23 mars 2009

Hade hoppats på en bild!

Men nu skriver jag ändå! Jag blev moster för andra gången nu i kväll! Min syster har fått en liten flicka! Hurra!

Men de får inte använda sina mobiltelefoner - så jag får väl tåla mig...

Så lilla Idun är numera storasyster - och i går fyllde hon två år! Tur att de slipper dela födelsedag i alla fall! När farmor sa till henne att "nu har lillasyster kommit ut" svarade hon helt sonika: "Nä..." Men det är å andra sidan en tvåårings svar på det mesta;)

Grattis älskade lillasyster! (Och resten av familjen såklart!)

Fler alster

Hann tre hela LO i helgen. Är nöjd med det resultatet, särskilt med tanke på att jag faktiskt jobbade i Papprikas monter emellanåt, och snackade blaj med alla goa tjejer ännu mer;)

Here we go!

De två första är på Idun, och är gjorda utifrån en och samma skiss. Deltog med dem i tävling också, men där drog jag nitlott;)
Jag försöker hålla Iduns layouter någorlunda "rena" - vill gärna att hennes föräldrar ska kunna lägga till journaling om de känner för det.

Den här gjorde jag med uppmaningen att ha journalingen på nytt sätt.

Husen är klippta ur ett tyg från Sandbergs. Pilarna satte jag dit för att visa att här finns luckor att öppna. (Tack Clara och Jenny för att jag fick råd av er!)

Här är luckorna öppnade...

Och med denna LO vann jag faktiskt också ett pris! Sååå glad över det! Ett journalingblock var denna vinst. Jag kommer säkert att visa mina vinster i kommande layouter!

(Allt material från Papprika såklart!)

söndag 22 mars 2009

LCM

Har haft en toppenhelg! Det är ju en scrappares dröm - att sitta en hel helg med likasinnade - och ha en massa bra butiker runt omkring sig (så att man kan shoppa när man vill...).

Här kommer ett av mina alster, som jag faktiskt vann ett pris med! Hurra!



Jag gjorde en grattiskorg (eller påskkorg om man vill) - hur man gör kommer jag att lägga ut en tutorial på snart någon dag. Den är superlätt att göra - och perfekt att fylla med godis som "gå-bort-present".

Visst är pappret alldeles fantastiskt! Jag har bara ett kvar nu - och är heeelt kär i hela serien! Bra inköp Malin!

Återkommer i morgon eller i alla fall snart med övriga alster.

torsdag 19 mars 2009

Nybörjarkurs

var jag med på i kväll på Papprika. Det var den pedagogiska fröken Carina som höll i kursen. Och även om jag är lärare (och en bra sådan, faktiskt) så måste jag säga att jag är impad av hennes struktur och upplägg!

11 kreativa och läraktiga tjejer deltog - och fick till ett gäng supersnygga LO i härliga vårgröna och rosa färger! Glömde fota layouterna, men några av tjejerna fastnade i alla fall i min mobil. (Kvaliten inte den bästa - jag vet...)


Här ser vi fröken Carina, och i bakgrunden Mallan - som dagen till ära satt på sig finkläderna...


Jag har haft en toppenkväll! Tack alla glada!

onsdag 18 mars 2009

Vilken grej!

Jag har varit ute med söta kollegan i kväll - och vilken toppenkväll sen! Började med lite fortbildning, och fortsatte med en annan typ av fortbildning - i vinets tecken.

Vi hamnade nämligen på Vinoteket på Kungsholmen. Kanon! Servitrisen var hur duktig och trevlig som helst - enda felet under kvällen var väl avsaknaden av krok på damrummet... Vi har testat olika typer av viner... några stycken...

Nähä, nu kanske jag ska sova, en dag i morgon också!

Kram!

Nästa ställe...


Vad saknas här då...

Vad saknas?


För er som läser skrivarmammas blogg, vad saknas på den här toaletten?

tisdag 17 mars 2009

Ingen mästerfotograf

men de här fotona gillar jag! Jag experimenterade lite med kameran hemma hos kusinhustrun medan hon friserade mina brudar. Här är Maja i och ur fokus;)

(Hmm - kanske ska scrappa dessa på LCM till helgen - titeln är ju redan klar, eller vad säger ni Jenny och Olivia?!)

Här är hon innan klippningen. Visar de nyklippta brudarna en annan dag - åter till arbetet.

måndag 16 mars 2009

Här händer inte mycket

utom jobb då...

Så för att ni inte alldeles ska ge upp hoppet om mig och min blogg kommer här en liten bild, som jag blir lite varm i hjärtat av att se. Min lilla tjej, som inte är så liten längre... Fotot taget en blåsig sommarkväll i Varberg för snart två är sedan. Mmmm, får mig att längta efter sommaren, och den avslappnade stämning som råder då. Skulle jag behöva lite mer av nu...

söndag 15 mars 2009

KLAR!!!

Ögonen går i kors! Jag har skrivit klart alla mina omdömen - det tog mig halva fredagen, halva lördagen och HELA söndagen. Och då har jag inte mailat alla 75 än... "bara" skrivit dem. Och sen ska jag printa alla andra omdömen (som mina kära kollegor svettats över precis som jag) till mina mentorelever, och sortera dem och skicka dem till rätt målsman...

Men j -r vad bra de blev i år! Skulle bara fattas annat med all den tiden och energin!

Nu ska jag slöa framför TVn en stund innan jag träffar den här mannen:

fredag 13 mars 2009

Här kommer den!

Den första som jag gjort i 12x12 till Idun. När hon döptes fick hon ett album i storlek 8x8, men när jag försöker fylla det tar det stopp. Det är så småttigt! Det är så mycket lättare med 12x12.
Här ser ni mig när jag precis ska blåsa henne på magen... Elakt - jag vet! Texten handlar om det - hur ser hon ut i nästa sekund?
Har snott blomidén från Eva - vem annars?! Hennes blir dock mycket snyggare;) Blingstenarna hittade jag på Papprika. Rena fyndet!

Här är LO nummer två - men den är jag ännu inte klar med. Vet inte riktigt vad jag vill, så då kom jag på att jag kan ju alltid lägga den här och fråga er vad ni tycker... Sen gör jag ju såklart som jag vill i alla fall!


Nu kommer det antagligen bli tyst i några dagar till... På torsdag ska jag vara klar med 75 omdömen som ska skrivas på mina elever. På onsdag ska jag på kurs, och på torsdag ska jag hjälpa Cina på nybörjarkurs på Papprika, så gissa vad jag ägnar varje sekund åt fram till på torsdag... Just det!
Och en nyhet till: På måndag blir vi av med sängen som vi försökt bli av med ett tag. Kanundra när vi ska hinna åka och skaffa Ebba en ny?! Nästa helg är ju jag på LCM hela helgen! Tjoho!! Men ingen har väl dött av att sova på en madrass på golvet... :)

Här var det dåligt med uppdateringar!

I know!!

Jag går och fotar en LO jag gjorde häromdagen. Den är till min söta lilla systerdotter i två-års-present, men jag tror inte att syrran (som ska bli två-barns-mor vilken dag som helst) är här och smyger just nu. Jag kommer snart tillbaka.

lördag 7 mars 2009

Två LO till

Har haft ett par (egentligen 4...) LO liggande läänge utan att få till dem. När jag gjort de två layouterna i går, bestämde jag mig för att nu skulle jag inte börja på något nytt, utan de påbörjade skulle avslutas först! Sagt och gjort, i dag när jag äntligen hann sätta mig plockade jag fram allihop. Nummer 1 åkte raskt undan igen, nummer två fnulade jag med ett tag, men gjorde till slut en enkel LO (Jag gillar verkligen inte att scrappa jul och vinterbilder!) - den får duga.

Med nummer tre la jag jättemycket jobb på bakgrundspappret, men fick ändå inte till det, så till slut bytte jag till enkel svart CS och då föll allt bara på plats. Knäppt! Texten (Katy Perrys Hot N Cold) handlar egentligen inte om tonåringar, men jag tycker ändå att den passade bra in på vår tonåring här hemma just nu...


Allt papper från Fancy Pants, thickers och svart och vit CS som fotomattor. Satte en extra (svart) fotomatta under det svart-vita fotot för att betona den "svarta sidan" av en tonåring. Min journaling handlar om att det inte är lätt att bli tonåring, men att det inte heller är lätt att vara förälder till en...

Jag är nöjd - att bli belåten med en LO av två får jag nog nöja mig med. Nä, nu åter till scraphörnan, jag har en påbörjad som kanske kan bli något av...

fredag 6 mars 2009

På tal om att bära av

I går kväll bokade vi en resa till London! Tjoho vad kul det ska bli. Jag har inte varit där sedan 1993! Och tjejerna har aldrig varit där. Så det var tre glada tjejer som gick iväg till skolan i morse efter vi hade berättat det.

Nu ska jag städa min pysselhörna, för jag har kommit på varför det blir så lite scrappat nuförtiden... Hoppas på att inspirationen kommer när där väl blir snyggt!

Ha en skön helg!

Edit kl 23.18: Jag har gjort två (!) LO - jag som inte gjort en LO på evigheter! Tyvärr kan jag inte visa dem - de ska bli en present. Men jag ville bara berätta att städning lönar sig - ibland! Åh, vad glad jag är att helgen bara har börjat! Får man önska dåligt väder också?!

onsdag 4 mars 2009

Snart bär det av till Papprika!

Den här glada gumman kommer jag att ta med mig dit! Äntligen har hon också börjat scrappa - och som hon scrappar sen! Jag är stolt!

Stora lillasyster är också en klippa - hon blir hemma och passar sin lilla lillasyster för att mamma ska kunna åka iväg och roa sig;)

Tack Stina! Jag älskar dig!

måndag 2 mars 2009

Jobbigt...

Det var tufft att börja jobba igen! Ujujuj, vilken dag - så inget kul härifrån i dag heller!

Sorry!

Kram på er!

söndag 1 mars 2009

Kul dag!

Åhh, vad mysigt det var på Papprika i dag! Och sååå kul att träffa så många glada Papprikor! Jag ser fram emot onsdag, när jag ska tillbaka! Och då kommer alla kunder att få ytterligare finfina erbjudanden av Malin - och så demar vi lite olika roliga saker!

I morgon är det dags för jobb igen - tänk att en vecka kan gå så fort när man har haft en så bra vecka som jag har haft!

Nu är det nog dags för lite zzzömn!

Kram på er!