onsdag 28 oktober 2009

Då var det dags 2

I kväll träffas vi igen - scrapgänget som scrappar tillsammans två gånger/år; på sportlovet och på höstlovet. Och vi har alltid lika kul! Kvällens projekt är boxar. Och kanske en och annan annorlunda kortvikning - vi får se!

Rapport från mormor och morfar i övrigt: Med fem ungar i huset blir det inte många lugna sekunder... Men en hel del gos och mys mellan kusinerna.

Nä - mot köket - bäst att förse barnen med lite mat innan vi sätter oss och scrappar loss... sen har vi inte tid med dem;)

Ha en fortsatt bra vecka!

måndag 26 oktober 2009

söndag 25 oktober 2009

På väg...


...på höstlov. 4 brudar, god musik, scrapfylld bil - kan det bli bättre? (Ja, om maken var med)

lördag 24 oktober 2009

Speedy Gonzales...

Summa summarum under gårdagen: 6 kort, 1 altrad låda och en LO. Här kommer lite av det! Först ut enkelt kort med bård från ett mönsterpapper från My Little Shoebox, blinghjärta från Papprika och lite spets.


Nummer två är ett enkelt kort med hål i... Papper från Cosmo Cricket. Cuttlebugfjäril i samma papper. Hål gjort med min Spellbinder, liksom bården runt hålet. Lite rosor som enda deko, från Papprika. Båda korten är tomma på text - de hamnar i "bra-att-ha-för-oväntade-tillfällen-lådan"...


Sist ut en LO på Ebba och moi. Kortet är från 2004 och jag blir lätt nostalgisk när jag ser det. Hon har alltid haft lätt att somna - och här kroknade hon med ryggsäck och allt! Papper från My minds eye, gem från Biltema (!) prydda med gamla smyckesstenar (från ett armband jag fyndade på loppis förra helgen - kan det vara Alina jag ska tacka?) Gamla och nya blommor och blad, fjärilen från Papprika, liksom hjärtat. LOn ser sned ut - men det är bara fotot:(


Nu bär det snart av till Papprika:)

fredag 23 oktober 2009

Hej igen!

Har hittills gjort två snabba, enkla grattiskort till Majas två kompisar som har tjejmiddag i kväll, snabbaltrat en låda till samma (ena) kompis och slutligen ett kort som du inte får se i kväll, men kanske i morgon. Har kommit en bit in på en LO... Åhhh, vad underbart att skapa igen! Så underbart att jag måste till Papprika i morgon och fylla på förråden med lite nytt!

Här kommer en bild på en tjuvstart - men har man höstlov på Halloween så har man... Vill tillägga att det är maken som fotat - ta undan jackor och sådant i bakgrunden - varför ska man göra det?!

Förhoppningsvis ska hon använda utstyrseln igen - då ska jag fota från sidan och utan ytterkläder så man ser de läckra vingarna... En djävul med vingar - måste vara en snäll sådan;)

Hur gick det då?

Ingen aaaning! Det kan ha gått riktigt bra - eller inte alls...

Jag kände mig som 22 igen när jag satt där och fnittrade tillsammans med mina kurskamrater 5 minuter innan tentastart! Och jag har väl inte skrivit en tenta sedan 1993 - så 22 var ingen stor överdrift!

Hursomhelst så är det över för denna gång! Det är FREDAG!!!!! Och jag har hunnit börja röja av min scraphörna - som varit plugghörna de senaste veckorna - kanske hinner jag göra ett litet kort innan jag kroknar för kvällen...

På återseende - och ha en riktigt mysig helg!

torsdag 22 oktober 2009

VAB

kommer aldrig när det bör... Har inte tid i dag - som är min sista dag innan eleverna går på höstlov! Allt det där som skulle avslutas i dag... och delas ut, och skrivas prov för de som var sjuka när de andra skrev och...

Men när jag dealade med maken kunde jag ju knappast erbjuda mig att ta morgondagens vab - jag ska skriva den där förb---e tentan!

Nu ska man ju dock tänka positivt! Ebba är så där lagom mosig och kommer mest orka titta på TV i dag, så lite pluggat blir det ju i alla fall!

onsdag 21 oktober 2009

Halleluja!

Mina barn har fått en klok rektor!!!

Har varit på föräldraråd i kväll - och rektor besvarade varenda en av mina frågor i det lååånga mail jag skrev i går kväll. Och inte nog med det - hon "gav mig rätt"!

Nu återstår det bara för henne att övertyga alla föräldrar på ungarnas skola om att skolan är kostnadsfri - jag har en känsla av att alla inte är riktigt lika förståndiga som hon... Hursom - jag är betydligt mer glad i kväll än jag var i går kväll vid den här tiden - det har slutat ryka ur mina öron...

Internt till Ulle - ni andra kan hoppa över...

Om det är något särskilt du vill att jag ska packa ang scrap får du väl skriva en kommentar här - eller ringa. Men ring innan 21...

Kram!

tisdag 20 oktober 2009

Jag är inte ensam...

Kommentarer kring den kostnadsfria skolan fortsätter att droppa in - nu senast i kväll, när en kompis berättade om sin kollega (vi kallar henne X) som av princip vägrade ställa upp på att sälja saker för skolan och klassen. Till slut gick det så långt att skolans biträdande rektor ringde upp X och ifrågasatte detta. "Har ni inte råd?" löd rektorns fråga. VA?! Bör inte hon om någon känna till skollagen?! Hon fortsatte dessutom med att säga att "det var ju faktiskt ett majoritetsbeslut som bestämde detta om insamlingen". X ringde ordföranden i Barn- och utbildningsförvaltningen ... Nu hoppas jag på att något händer - för vi bor i samma kommun...

Såg också att Pernilla engagerat sig i frågan. Way to go!

Jag har i kväll skrivit ett långt mail igen till mina barns skola - riktigt välformulerat skulle jag vilja påstå;) Jag återkommer!

Kanske ska tillägga att vi inte alls totalvägrar att ställa upp för våra barn... Vi satt för några veckor sedan en hel (kl.17-21) fredagkväll och rättade DNs nutidsorientering för ena barnets klass räkning. Vi säljer för närvarande salamikorvar för ett av de andra barnen (och det gör vi av den enkla anledningen att mormor och morfar gillar den sorten, och köper två - och den tredje salamikorven som liksom ingår i säljtvånget äter vi upp själva.). Den tredje bruden vill inte gå på den familjekväll som anordnas i hennes klass - så där pungar vi ut med de 100:- det skulle kosta att närvara denna kväll + att vi köper vinster till lotteriet. Ser ni nu min poäng?! Har alla familjer i dagens Sverige råd med detta?! Just det, jag glömde ju de 330:- vi satt in på klasskassan (för ljusförsäljningen vi vägrade delta i) till dottern som går i klassen med DN-rättningen...

Nä, nu lägger jag ner innan det börjar ryka ur öronen!

måndag 19 oktober 2009

Äntligen!

Nu har Expressen startat en ny serie - den tilltalar i alla fall mig - i dessa ljussäljartider... Och jag som aldrig ens läser på expressen.se var tvungen att bli medlem så att jag också fick kommentera lite...

söndag 18 oktober 2009

Maken löste det hela

- med sladd... Så nu sitter jag i tvättstugan... Men han är inne i stan och fixar en ny router - eller vad det nu heter! Det ska va trådlöst!

Nä - åter till pluggandet!

Pluggar...


för fulla muggar! Dessutom la internet ner i fredags em, så därifrån kommer i alla fall ingen konkurrens vad gäller sysselsättning...

fredag 16 oktober 2009

Angående

det här kortet:

så kommer här en beskrivning... Eller förresten - här finns det ju en, så varför skriva om något som funkar?! Eller tja, funkar och funkar - jag skulle vilja ha nivåerna något mer tripp-trapp-trull. (Alltså den med grattis-skylten borde vara något högre.) Om jag gör en ändring så återkommer jag.

De röd-vita blommorna är embossade i cuttlebuggen, GRATTIS är gjort i papperslera med stämplade bokstäver i innan leran torkade. Allt övrigt material från Papprika utom murgrönebladen som är från blomsteraffärn!

torsdag 15 oktober 2009

Ska ha kurs på jobbet!

Alltid lika kul att hålla i en utbildning som inte är det "vanliga". Även om jag ska säga att jag trivs oförskämt bra på jobbet för tillfället! Det är såååå kul att undervisa!

Men det var ju inte det det här skulle handla om!

Utan om det här - ett enkelt (eller två då) julkort.


Utmaningen ligger i att några av deltagarna börjar bli rutinerade - medan andra är nybörjare. Men kul är det!
All for now!
Och kanske att jag måste skriva av mig om jobbet någon dag snart - för för första gången på flera år så älskar jag verkligen mitt jobb igen - inte bara vid enstaka tillfällen, utan hela dagarna! Då är det bara att le och ta emot;)
PS. Tina, jag har inte glömt att du hojtade - jag återkommer...

onsdag 14 oktober 2009

Ett enkelt kort

Satt och lekte lite häromkvällen... Älskar de nya metalldekorationerna och rosenknopparna och halvpärlorna från Papprika! Allt material är därifrån - utom kanske bandet som är så gammalt att jag helt enkelt inte har en aaaning!

tisdag 13 oktober 2009

Fick ett mail...

Om alla gjorde reklam för samma sak - skulle det då se ut så här?!

FELIX kondomer: Gör det goda godare

FROSTIES kondomer: De väcker tigern i dig

GEVAILIA kondomer: När du får oväntat besök

NOKIA kondomer: Connecting people

OLW kondomer: För att du älskar det goda

CARLSHAMNS kondomer: Gott, gotti, gott gott

McDONALDS kondomer: Livet har sina goda stunder

LIBERO kondomer: Det känns tryggt

LÄTTA kondomer: Om du har bestämt dig

VICKS kondomer: Extra starka, extra friska

STATOIL kondomer: Det du behöver när du behöver det

PEDIGREE PAL kondomer: Rekommenderad av ledande uppfödare köttiga bitar rakt igenom

GINSANA kondomer: Orka mer

GB-GLASS kondomer: Jag och min magnum

LOREAL kondomer: För det är jag värd

GORE TEX kondomer: Guarantied to keep you dry

DELIKATESS YOGGI kondomer: Nya smarriga smaker i ny fin förpackning

ERICSSON kondomer: It's all about communication

MICROSOFT kondomer: Where do you want to go today

ALGRENS-BILAR kondomer: Det enda sättet att stoppa dom är i munnen

PRINGLES kondomer: Once you pop, you can't stop

BLÅ-BAND kondomer: Smaskens till sista slicken

WHISKAS kondomer: Om kissen själv får välja

söndag 11 oktober 2009

Kort rapport

T.o.m. mina barn som träffar mig varje dag kommenterade att jag inte uppdaterat på flera dagar... Så här kommer ett snabbt inlägg innan det bär av på simskola!

I fredags kväll satt maken och jag och rättade DNs nutidsorientering mellan 17-21... Ger pengar till Stinas klasskassa... Oj vad nära jag var att mobilblogga därifrån när man läste de mest komiska svar - men jag hade inte tid, för man får betalt/rättat prov;) Men vad sägs om att Mård Olofsson är USAs utrikesminister?! Eller att Västkustsallad är en diet som bygger på frukt, grönsaker, baljväxter, oliver, olivolja, fisk, fågelkött och nötter. Frågan var vilket HAV kosten är uppkallad efter... Ja, vi log emellanåt kan jag ju säga!

Lördagen bestod av innebandyträning för Ebba och mig, styrelsemöte för maken samt modernamuseetbesök för de båda äldsta tillsammans med farmor. Efter innebandyn handlade vi... presenter till maken (som fyller år i dag) och mat... Födelsedagsmiddag här på kvällen. Oxfilé - mums!

Och i dag då - tja än så länge mest plugg och jobb för min del, men som sagt snart ska jag få äran att ta Ebba till simskolan - eftersom maken och Maja ska på Green Day i Globen.

Ha en bra vecka!

onsdag 7 oktober 2009

Ett snabbt inlägg

innan Grey's som står på "hold" nere i vardagsrummet. Här är det nya kortet jag pratade om i går. Och med mina mått mätt är det mycket dekor på!

Här fotade jag uppifrån med en cerise pläd under för att man ska se ordentligt.

Närbild...


Hojta om du vill veta mer. Nu väntar Grey's Anatomy!

Kom på en sak...

det är ju inte alls 50-55 föräldrar - det är 100 -110! För barnen har ju för sjutton gubbar två föräldrar var...

tisdag 6 oktober 2009

Engagemang

Det är bristande intresse angående ljusfrågan! Av ca. 50-55 föräldrar, så har inte ens 10 tyckt till. Är inte det fegt så säg?! Var finns engagemanget? Och är det så fruktansvärt farligt att säga sin åsikt? Hellre en "felaktig" åsikt än ingen alls!

Så, nu fick jag pysa lite till! Säg till när jag blir tjatig;)

Scrappat har jag faktiskt gjort - en ny rolig kortvikning! Men eftersom tiden knappt räcker till för nöjen nuförtiden, så tar det nog några dagar till innan jag hunnit klart. Lite mer dekor kan jag nog trycka på...

Ha en bra onsdag!

måndag 5 oktober 2009

På begäran!

Tror att denna legat på Papprikas blogg, men hittar den inte där, så den är väl lost in Cyberspace...

Skär till ett papper (CS eller liknande) med måtten 30,5 x 8 cm. Biga vid 8 - 11 - 19 - 22 - 30 cm. (Ja, i dag kör vi med cm...) Detta är stommen till din lilla byrå/presentask.


De sista 0,5 cm är limkant.

Så här ser den färdiglimmade byrån ut.


Nu är det dags att fixa till själva lådan. Skär till den i storleken 13,4 cm x 13,4 cm. Biga vid 2,8 cm på alla sidor.


Skär av enligt bilden för att få till en snyggare låda när du limmar ihop den.

Så här ser lådan ut när den är limmad.


Och här sitter lådan i sin lilla byrå.


En riktig låda behöver en knopp för att öppnas. Det finns många varianter på knoppar. Denna är hemmagjord... En pärla som du trär på en bit smyckeswire eller liknande, vik dubbel och trä på en större pärla på de båda trådarna.


Gör ett litet hål i din låda, trä igenom tråden och förankra på insidan. Jag passade på att dekorera insidan med mönstrat papper - använd starkt lim eller tejp så har du förankrat din knopp.


Nu är det bara dekoren kvar! Jag har låtit min spellbinder jobba lite, tillsammans med ett hjärta gjort av lera.


Lycka till! Och om du inte hängde med - fråga, jag förklarar gärna!
PS. Asken står på Papprika om ni undrar...

söndag 4 oktober 2009

Försöker lära

mina barn och mina elever att det är mycket bättre att tänka positivt än negativt (samtidigt som jag intalar mig själv att så är fallet...)

Därför ska jag inte berätta om hur trist det var att plocka undan alla utemöbler i dag, eller tömma diskmaskinen två gånger, eller skriva omdömen på eleverna (egentligen inte trist, bara jobbigt och svårt), eller ta hand om tvätten, eller rätta elevuppsatser eller...

...utan jag ska berätta om hur fantastiskt trevligt jag hade det på Papprika mellan 12-16! Jag visade en kortvikning - och gjorde mallar till sjuttioelva personer - och det var så kul! Extra kul var det att ha Carina som sällskap! Du måste skaffa en blogg Rina - för hur ska jag annars kunna länka till dig;) Så tack vare alla glada, trevliga människor jag träffade i dag, så kan jag pricka av dagen som en positiv dag! Och beskrivning på kortet kommer någon dag snart - jag glömde t.o.m. fota det, så det får väl vänta tills jag kommer till Papprika i slutet av veckan.

Ha en bra vecka allihop!

fredag 2 oktober 2009

torsdag 1 oktober 2009

Jag och min BIA...

Det är väl inte direkt någon nyhet att jag gillar min BIA... Har gjort en mera tonårsaktig "mina vänner-bok" - den här gången till Maja. Fast just nu bor den på Papprika...

Den mäter 6x12" och bygger nästan uteslutande på papper från Teresa Collins.