onsdag 31 mars 2010

Konsten att använda alla dygnets timmar...

I dag ska jag...

Ta mig till jobbet
Jobba
Ta mig från jobbet
Hämta barn i skolan
Skjutsa två barn av tre till frisören
Skjutsa det tredje barnet till grannkommunen där hon ska sälja tulpaner tillsammans med sitt innebandylag √
Hämta de nyklippta barnen och betala frisören
Skjutsa hem barnen
Se till att de får mellis (en av dem klarar det i och för sig själv...)
Hämta barnet som sålt klart tulpaner - slapp det, hon tog pendeln...
Frakta hem henne - medan sl fraktade hem henne tog jag en liten powernap, eller rättare sagt, sov som en klubbad i en timma!
Stoppa något i min egen mage
Gå på föräldramöte
Hämta äldsta barnet som tagit bussen till träning, men eftersom det vid det här laget är kolsvart ute blir hämtad - träningen slutar 21.30...

Tja, det var min dag. Sa jag att det är min födelsedag i dag?

PS. Utan smärre överdrifter hade det här inlägget varit ännu tråkigare - såklart får maken hämta från träningen...

tisdag 30 mars 2010

Att vara lärare...

Det är rätt fantastiskt hur jag efter alla dessa år (ca 15) fortfarande gillar mitt jobb! Det är tufft - men roligt!

Men vissa dagar är dock tuffare än andra... Så här såg det ut i dag:

7.30-8.05 utvecklingssamtal
8.10-8.40 utvecklingssamtal
8.45-9.15 elev/föräldersamtal

9.20-12.00 Svensklektion
12.00-12.50 Lunch
12.50-14.00 Engelsklektion
14.10-14.40 Mentortid

14.45-14.55 KAFFE!

15.00-15.30 utvecklingssamtal
15.40-16.10 utvecklingssamtal
16.15-16.45 Svarade på ett gäng mail...

Jag kanske ska tillägga att jag var hemma 17.05, bytte om, gick ut och gick 45 minuter... Du kan ju gissa hur mör jag är just nu... God natt!

Ett påskkort

Jag brukar aldrig skicka påskkort, men så kom jag på att det i år blir första gången på många år som vi firar påsk utan mamma och pappa, så då ville jag åtminstone skicka ett kort.


Stämplar från Tim Holtz (bakgrund), Autumn Leaves (blommor) och en fjäril från Scrapmoment som jag gjorde grön med hjälp av Alco Ink. På insidan har jag stämplat en påskhälsning, men det fotot blev inte bra... Jag har använt min BIA - som synes...

måndag 29 mars 2010

Filmtips!


SVT sänder filmen Tillsammans är man mindre ensam med fantastiska Audrey Tautou i huvudrollen kl. 22 i kväll! Missa inte den! Ännu bättre är förstås boken...


Loppis

Var förbi vår lokala loppis i helgen för att skänka fem kassar urvuxna barnkläder och annat smått och gott. Passade på att ta en vända där inne, och fyndade dessa sötisar


De kostade 10 och 15:- styck! Har redan plockat loss en del från den du ser längst till vänster i bild och gått på med Glimmer Mist...

Hittade också en blå tallrik till min samling (visar en annan dag), och ett stort tygstycke som Stina ville ha som överkast. Tja - 50:- var ju överkomligt...  

lördag 27 mars 2010

Kusinen igen

Nu har jag inte suttit i scraphörnan på flera dagar - hinner inte... Så istället får man glädja sig åt annat. Den här fina bilden på guddottern dök in i burken häromdagen!

Målarstaffliet fick Maja av mormor och morfar när hon var i ungefär den där åldern, och i julas bestämde hon sig för att det var dags att skänka det vidare. Så då fick det bli hennes julklapp till lillkusinen.

fredag 26 mars 2010

Ett minialbum

Varje år ger vi bort en fotokalender till släkten i julklapp. Jag tycker alltid att det är trist när året är slut (för självklart gör vi en till oss själva ocskå).

Så jag framkallade alla foton en gång till - men denna gång i svart-vitt - och inte i form av en kalender.

Sedan tog jag nya favvopapprena från Webster's Pages, delade varje papper i fyra delar, satte igång med distresser och edge scraper. Papprena i sig är så fina, så man behöver inte särsklit mycket dekorationer. Så här blev resultatet. BIA har fått jobba lite igen - den hade nästan stått och blivit lite dammig...







Kolla in det ljuvliga bandet längst ner på den här vänstersidan. (Klicka på bilden för att få den i stor storlek). Visst är det vackert?! Och det fanns en del kvar på Papprika när jag var där förra veckan.

torsdag 25 mars 2010

CASE

Härmade Carina totalt när jag gjorde dessa båda LO! Underbara papper från Webster's pages. Vill du veta mer om material får du fråga! 



Båda hänger på Papprika.

onsdag 24 mars 2010

En kollega visade detta...



Visserligen ingen nyhet, men ändå intressant... Missa inte när de förlänger halsen!

Ett enkelt kort - igen

Gjorde detta efter att jag stansat ut den söta lilla blomman (tack för lånet Katarina!) förra veckan. Ett kort att lägga i "bra-att-ha"-lådan.


Som vanligt hade jag lite för bråttom när jag fotade...

tisdag 23 mars 2010

Tora!

Hurra för lilla Tora som fyller 1 år i dag. Hur hann du bli så stor!? Presenten kommer när vi ses nästa gång. Lite för tung och för värdefull för postväsendet...

Även här har jag använt ett gammalt papper - men denna gång Bungle Jungle från SassaFras (har letat i gömmorna efter barnvänliga motiv). En del av djuren har jag klippt ur och satt fast med 3D-kuddar (även om det syns dåligt på fotot).

måndag 22 mars 2010

Idun!

Hurra hurra för Idun som fyller 3 år i dag! Grattis tjejen! Hoppas kortet hann fram i tid! 



Jag har gjort ett stafflikort igen - de är riktigt kul att göra, i all sin enkelhet! Ett "gammalt" papper från My little shoebox. En 3D-uggla fick bosätta sig på regnbågen.

söndag 21 mars 2010

Vår...

För en vecka sedan var jag tvungen att hjälpa vårkänlsorna lite på traven. Här är vårt matsalsbord (den delen vi inte använder - vårt bord är drygt två meter långt...):


Hos mig är det bara två färger som gäller just nu - rosa/cerise och grönt. Det måste vara längtan efter vår och sommar som gör sig gällande;)

fredag 19 mars 2010

Kom att tänka på en sak

Var inne hos Pernilla häromdagen och kom då att tänke på en historia ur vårt eget liv. Ebba var nog sisådär fyra-fem år och det var Claes tur att läsa godnattsaga. Ebbas val av bok var "Så funkar det" - ni vet den gamla klassikern. När de kom till sidan om "blommor och bin" blev min käre make något fundersam - men jag antog att han löste det...

Någon kväll senare blev det min tur att läsa godnattsaga. Samma bok väljs. När vi kommer till val av del i boken slår Ebba upp just sidan om fortplantning. Jag sa något i stil med att: Men detta läste du ju med pappa häromdagen?! Ebba svarade: Ja, men han hoppade över det här, det här och det här - och pekar på vissa deler - du kan ju gissa vilka... Hm, vad säger man om det!?

torsdag 18 mars 2010

Var på skolan

i kväll. Ebbas klass hade knytkalas. Under kvällen uppträdde två coola och roliga herrar, Aya Baya Band. De tog barnen med storm! Ett gäng grabbar kunder inte hålla sig på golvet framför scenen, utan klättrade upp ett antal gånger.

Musikerna sa till dem några gånger varpå grabbarna klättrade ner igen. Var var föräldrarna?

Showen fortsatte - och alla barn jublade. På slutet var det två grabbar som struntade i tillsägelsen (den tjugofjärde i ordningen...) att hoppa ner från scenen. En mamma kom fram till sin son. Hurra! tänkte jag - hon agerar i alla fall. Hon stod och pratade med honom, men han skakade på huvudet, och vad gör hon då? Jo, hon backar! Men hur sjutton tänkte du nu, lilla veka mamma?! Hur ska han lära sig om inte du lär honom?

I övrigt en trevlig kväll! I morgon har jag faktiskt lite scrappat att visa. Har hunnit med ett gäng kort - OCH ett minialbum under veckan. Men det är ännu inte fotat. Återkommer!

onsdag 17 mars 2010

Grattis!

I dag fyller lilla mamsen år. Hipp hurra!

Här är kortet som förhoppningsvis hamnade i hennes låda i dag.



Ett stafflikort gjort av ett papper från Prima. Katarina har visat mig hur man gör. Här sitter också den egengjorda blomman som jag visade häromdagen - fast då i jättestorlek.

tisdag 16 mars 2010

Myskväll

Åh, vad mysigt det var att bara vara på Papprika i går kväll! Att inhämta "pappersatmosfär" och "goda-vänner-atmosfär" - nu kan jag klara hela veckan.

Tack tjejer!

måndag 15 mars 2010

God läktarkultur

Sedan Stina började med innebandy i höstas har jag hunnit bli helt såld på denna sport. Det har jag ju skrivit om ett par gånger...

I lördags fick jag vara med om en mamma, tillhörande motståndarlaget, ropa "bra!", och liknande när våra tjejer missade bollen eller gjorde något annat fel. Alltså, istället för att heja på sitt lag/sin dotter så buade hon åt våra tjejer. Och döm om vår förvåning när hela motståndarsidan satt och buade (inte jättehögljutt, men ändå!) åt våra tjejer! Pinsamt!!

Vad skönt att våra tjejer vann med 3-1!

söndag 14 mars 2010

Scrappat!

Ujujuj, jag har scrappat i helgen! Två layouter och ett kort! Helt otroligt! Särskilt med tanke på att vi var borta hela dagen i går...

Men det enda du får se nu är detta:


Jag är riktigt nöjd med denna egentillverkade lilla blomma. Jag ville ha rosenknoppar eller liknande i den här färgen, men det enda jag hittade i rätt färg i gömmorna var urgamla blommor från tidernas begynnelse. Så jag skrynklade ihop dem, tog lite wire och en pärla och började montera. Du får se den i sitt sammanhang om ett par dagar - sitter på ett kort som ska skickas i morgon...

Layouterna kommer så småningom...

Istapp

Jag har sett massor av snöbilder och istappar och annat vinterrelaterat under mina surfrundor de senaste dagarna. Jag kan ju inte vara sämre...

Detta är utsikten från vårt sovrumsfönster.

Fem minuter efter jag hade fotat, började det rinna intensivt - och när solen försvann därifrån några timmar senare, var den säkert fem cm längre! Kyla + sol = långa istappar!

fredag 12 mars 2010

Värme!

Som jag har frusit denna vinter har jag nog aldrig gjort tidigare! Kanske inte så konstigt i och för sig...

Därför blev jag så lycklig när jag fick chansen att köpa ett par tovade tofflor. 


Här har jag fotat Ebbas fötter. Hon tar av sig sina strumpor så fort hon kommer innaför dörren, och bor sedan i dessa!


Helst skulle jag vilja ha ett par i varje färg! Jag tycker att de är superläckra! Och efter en kvart med dem på fötterna har man fått upp värmen alldeles fantastiskt. Jag har de senaste åren använt billiga "fårskinstofflor" från Hötorget - inte hälften så effektiva. Så nu är det slut på kalla fötter för min del!

Vem som gör tofflorna? Ja, hon heter Ingela och är min kollegas duktiga svärmor - en mångsysslare - eller ska jag kanske säga mångpysslare...

torsdag 11 mars 2010

Hertha Müller igen


En av fem hade tagit sig igenom boken... Och det var inte jag! Och jag kan bara konstatera att jag inte är någon litterär nissa... Men jag ska läsa klart den - det ska jag! Och den har tagit sig lite under de sista tio sidorna. Men den är fortfarande riktigt trög!

Men nästa bok är en hit! Har du inte läst den - så spring genast in på Adlibris!


Hurra!


Hipp hipp hurra! för lillasyster som fyller år i dag!! Grattis på dig syrran!

onsdag 10 mars 2010

Snö...


Visserligen brukar det vara en hel del snö hemma hos momor och morfar, även om de bor 40 mil söderöver - men så här mycket snö brukar de inte ha! Morfar hade gjort en kul hög där de kunde kana ner - åtminstone de små...

Basse - hunden - älskar att vara med ute när alla barnen är ute!

tisdag 9 mars 2010

Ett snabbt kort

Det här kortet gjorde jag på en kvart. Hurra - jag har inte glömt hur man speedscrappar! Eller tja, scrap och scrap...

Jag ville gärna testa min nya kantstans som jag fyndade på GeKås förra veckan för 24,95... Bandet/garnet fyndade jag på Panduros outlet för 15:- tillsammans med sex andra band. Övrigt material Papprika såklart! Stämpeln köpte jag för någon vecka sedan - men inte använt förrän nu. Ett helt underbart set med stämplar från Inkadinkado. Lite pearl maker fick vara med också. Jag har svårt att låta bli att använda dem...

måndag 8 mars 2010

Äntligen har jag förstått

hur man schemalägger sina inlägg! Ujuj vad bra - då kan man ju blogga när man har tid och lust och inte när omgivningen piper om att man "kanske skulle ta och uppdatera"... Det ni, mina kära döttrar kanske skulle passa er!?

Så nu vet ni det kära läsare - de två inlägg som följer de närmsta dagarna är redan gjorda. Så det så! Tack Anni för hjälpen! Och kanske är det dags för dig att uppdatera din blogg;)

Tora igen...

Eftersom jag inte scrappade under veckan, och inte lagade mat (det skötte modren), så återstår "bara" att visa lite av vad kameran fångade...

Storasyster busade till det varje gång jag försökte fota henne, så det blev bara suddiga bilder där... Lillasyster var i alla fall stilla emellanåt! Här står hon på tå för att säkert nå upp till tangenterna!  

söndag 7 mars 2010

Om man har svårt att somna...

I kväll hade Ebba supersvårt att somna.

Pedagogiska storasyster Maja går in till henne... "Tänk på något kul." (Gissa om hon själv har hört det hundra gånger när hon var yngre och inte kunde somna...)

Ebba tänkte på Sliden (en sådan där vattenkana man kopplar till trädgårdsslangen på sommaren och åker kana på) - men suckade: "Nä, den gör ju ont!" (För man kan lätt få ont i knäna när man kastar sig i väg på den.)

OK, ny tanke...

"Glass!"

"Fast nej, den är för kall!"

Det är inte lätt att vara 7½ år gammal!

En sak som är lätt: Att vara 40 år och läsa Hjärtdjur av Hertha Müller som kvällslektyr: Man somnar på stört! God Natt!

Tora

Här sitter hon, lillskruttan som snart fyller 1!

Varför leka med sina egna leksaker när man kan ta hundens...

Kolla in tungan!

lördag 6 mars 2010

Scrapträff

Två gånger om året kommer scrapträffen tillbaka - alltså den som vi har när jag är hemma hos mamma och pappa på sport- och höstlov. Samma tjejer samlas år efter år, men i år var en av dem sjuk. Jag brukar glömma att fota deras alster - men i år kom jag ihåg! Så här kommer lite av årets skapelser. Mina saker är ickeexisterande - mitt jobb är att vara "fröken". Inget scrappat för mig denna veckan med andra ord!

Först ut ett brevställ!



Därefter ett kort inspirerat att Carina!


Sist, men inte minst, en smyckelåda, som min kusin beställt av sin mor!

Det är alltid lika kul att träffas och scrappa så här! Ett gäng tjejer, även om en var sjuk och en passade upp på sin småttingar, som sitter och scrappar/pysslar tillammans en hel kväll. Myyysigt!

tisdag 2 mars 2010