onsdag 30 juni 2010

Lovade ju fortsättning...

Tiden räcker inte riktigt till när vi har semester... Visserligen tar vi det lugnt - men när solen skiner vill man ju inte direkt sitta inne och blogga... Och ute går inte vara med datorn - det är för ljust.

I dag har vi dock haft en mulen dag - som gjord för lite shopping! Men det återkommer jag till en annan dag!

Det var ju fler bilder från min runda jag skulle visa. Här kommer de!


Inledningen av rundan är OK de första tio minuterna - men sedan kommer en låång, seg backe. OK att gå i - men huva för att cykla den varje dag till jobbet! När man väl är uppe för backen möts man av synen av Varbergs fästning. Inte så imponerande så här på bild kanske, men väl i verkligheten!




Mot slutet möts man av en järnvägsövergång. Den här behöver jag inte korsa (men däremot en annan i början av promenaden). Det slår nästan aldrig fel - minst ett tåg/promenad stöter man på. Lite småstadscharmigt sådär. Eller som Stina sa till mormor när hon var liten: Titta, där är pendeln! Lätt stockholmsskadad...


Mot slutet kan man se färjan mellan Varberg - Grenå om man har tur. Har man ännu mer tur, ligger man i plurret när den passerar. Gissa om vågorna är härliga att kasta sig i!?


Sista tio minuterna går utmed havet - här ser ni mig i morgonsolen! Det var allt för denna gång. I morgon blir det inget härifrån - då är vi på Liseberg hela dagen! Kram på er!

måndag 28 juni 2010

Recept på en perfekt morgon

Här kommer mitt recept på hur en bra morgon ska vara.

1. Vakna av dig själv vid 7-snåret.
2. Gör din morgontoalett;)
3. Drick två klunkar vatten.
4. Släng på dig träningskläder och snöra på dig dojjorna.
5. Ge dig ut i morgonluften.
6. Hemma igen - ta en dusch, och sätt dig sedan med en tallrik fil med nykokt rabarberkräm i, en fralla och en kopp kaffe. Morgonen är fulländad!

Här kommer lite bilder från min favvopromenad i Varberg. I dag stannade jag ett antal gånger för att fota och föreviga min runda. I normala fall tar den en timma - i dag tog den lite längre...


Nu har jag snart kommit halvvägs och är äntligen uppe för backen så jag ser havet igen!


Nu är jag nära fyren!


Promenaden innehåller också en mindre tur i enn liten skog!

Fortsättning följer i nästa inlägg... nu vill jag ut i solen igen!

lördag 26 juni 2010

Nya mål!

Och jag ledsnar aldrig på solnedgångar! Här är midsommaraftonens utsikt från vårt vardagsrum i Visby - fotad med min mobil. Claes tog en bild för några timmar sedan - då såg det ut så här.


Kameran är säkert fylld med hundra solnedgångsbilder vid det här laget. Utsikten från vår lägenhet är helt fantastisk. Det enda som varit svårt att föreviga är alla underbara dofter; nyponrosor, kaprifol och nytjärade hus.

Nu lämnar vi idyllen i Visby och styr kosan mot Varberg. Där trivs vi också bra! En vecka med mina älskade päron. Vi håller tummarna för ännu mer sol. Hoppas ni alla har det bra i sommaren!

tisdag 22 juni 2010

Kort rapport

Har inte ork att skriva så mycket - men vill i alla fall berätta att vi har en alldeles underbar vistelse på Gotland! Trots regn på förmiddagen i dag lever livet!

Det är precis lika underbart som vi mindes Visby - och det är inte klokt vilket underbart boende vi fått tag på! En lägenhet på ca 80 kvadrat - innanför murarna! Två minuter upp till handelsstråket på Adelsgatan... Behöver jag säga att vi gillar shoppingen här;)

I morgon blir det Kneippbyn - tjejerna vill bada... Själv får jag väl offra mig;)

Kram på er!

fredag 18 juni 2010

Hittade en till solnedgång...

Åhhh, vad jag längtar till Bästkusten när jag ser de här bilderna!

Kolla:


Men nu tar jag semester - och går och sussar!

Nu börjar min semester!

Och även om jag nyss börjat blogga igen, så tar jag lite semeseter från bloggen. Tror jag i alla fall...


Och vad passar bättre då än denna skymningsbild från Varberg sommaren 2008?! Ingen sommar utan Varberg! Dit kommer jag lite senare i sommar - och hoppas då på sådan här sol varje dag!

Hoppas din semester också börjar snart! Ha det gott!

torsdag 17 juni 2010

Wow!

Ibland är jag sååå före min tid! Kolla in - de här skorna gjorde jag julen 2007...


Och kolla sen runt på lite scrapbloggar, så ser du att folk gör sådana nu...  Ha! Jag var först! (Eller det förstås, det var ju inte jag som uppfann dem direkt, men ändå...)

Kanske inte det snyggaste jag gjort - kan vara därför jag inte hittar dem på bloggen - och huva! vilket pilligt jobb!

onsdag 16 juni 2010

Tack!

Kolla in vilka fantastiska presenter jag fick i dag! Jag är överförtjust i alltihop!

Gissa hur min frukost intas i morgon - och gissa om min Susan Lordifigur (Love of learning) ska få en hedersplats - och gissa om jag sitter och snusar på den underbara rosendoften?!?!


Tusen tack!!!

söndag 13 juni 2010

Carina säger

per telefon i dag att jag måste fortsätta blogga... Så då gör jag väl det då;)

Men jag har fortfarande ingen inspiration - så ni får vänta på "roligt" inlägg.

PS. Tack alla ni som var så söta och skrev en kommentar i förra inlägget - ni är ju alltid gulliga och rara och kommenterar det jag gör! Gulle er!

fredag 4 juni 2010

Nä...

det här är faktiskt inget kul längre... Min tystnad beror på en mängd saker, men mest för att jag tröttnat på att blogga. I alla fall just nu. Kanske tröttheten går över snart - eller aldrig, det återstår att se...

Och sen är jag faktiskt riktigt less på att ha en handfull (OK, några fler!) besökare varje dag, men ytterst få kommentarer... Jag vet ju vilka ni är som kommenterar, och ni är söta och rara som gör det - men alla ni andra: Vill ni inte kommentera, hitta en annan blogg!

Och nä - det är ingen som helst self pity här - ville bara berätta varför det är lite tyst.

Nu går jag och gör något vettigt - kanske besöker scraphörnan eller så...