fredag 31 oktober 2008

Hej...

Har varit lite risig i en dryg vecka... Jag hoppas att ni har saknat mig;)


Här kommer lite bilder på en bokgömma jag gjorde till svärmor i somras. Tror inte att jag har visat den tidigare? Sätt på ljudet - vad passar bättre till svärmors bokgömma än lite Elvis!

Har lekt lite igen... Man ser förstås inte resultatet lika bra, men det är såå kul att experimentera! Är det någon som vet var man får tag på bokgömmor - hojta, please! Dessa köpte jag för snart 10 år sedan på Panduro - nu har mamma och svärmor fått varsin = mina bokgömmor är slut :(

söndag 26 oktober 2008

Barcelona

Har gjort en Barcelonabok med bilder på oss tjejer som åkte dit för snart två månader sedan.

Här kommer några glimtar därifrån - har inte kollat med alla de andra om det är OK att ligga här, dessutom är fotografierna i boken inte mina, så några foton får ni inte se. Tack Helena för bilderna!


Barcelona skrivet med Magnolia (QK). Blommor köpta på Papprika.

Är helt såld på pärlade säkerhetsnålar för tillfället - så det kommer ni se igen...

En mosaikfärgad kylskåpsmagnet köpt i Gaudis hus i Parc Güell. Tyckte den passade bättre i min barcelonabok än på kylskåpet! En av få sidor i boken som inte går i brända toner.

Här bakom har jag gömt fler foton - jag orkade inte scrappa fler sidor;)

En annan detalj. Resväskan klippt ur papper från DCWV. Jag gjorde en ny etikett bara, roligare att det stod Girona och Skavsta, än att det stod NYC och LA. Har faktiskt mest hållt mig till de härliga resepapprena från DCWV - passade bra in med resten av temat.



Jag skulle bundit ihop boken med min BIA - men jag hade gjort framsidan för tjock, så den gick inte i BIAn... Klantigt! Men jag hade öppningsbara ringar hemma, så det löste sig ändå!

lördag 25 oktober 2008

Ebba surfade igår

Men det är inte alltid så lätt med stavningen...

www.plejhausdisny.se/ hittade jag i min lista.

Jag förstår hennes frustration när hon inte kommer dit hon ska!

tisdag 21 oktober 2008

Jag leker...


Har experimenterat lite - här är resultatet. Tänk om jag ägnade lika mycket tid till scraphörnan som till datorn... Sätt på ljudet - en snutt av Coldplay.


Hjälp!

Nu vill jag ha hjälp. I morgon har jag mitt sista pass för den här gången med mina ca 20 elever i nybörjarscrap. Vi har gjort miniböcker à la Mallan, vattenfallskort, skjortkort, sådana här kort och några av tjejerna (för ja - det är "bara" tjejer...) har BIAt. Vi har dessutom gjort en annan slags kort som jag inte vet vad de heter, och inte har visat här. Jag återkommer och visar senare.

Vad ska jag hitta på i morgon? Det måste vara något jag hinner förbereda i kväll, men samtidigt inte för enkelt, eftersom de är riktigt duktiga!

Min hjärna är tom på idéer! Och det är där DU kommer in...

Kram på er därute!

torsdag 16 oktober 2008

På begäran...

Här kommer min version av skjortkortet. Det är min första beskrivning, så ha överseende - jag hoppas att beskrivning+foton ska kunna bidra till att du ska förstå... Häng med!

Skär till en bit papper - 15x7,5 cm. (Måtten är inte supernoga)



Gör en markering mitt på pappret - med penna, eller som jag gjort - nyp lite försiktigt.

Vik in långsidan till markeringen, och vik sedan upp igen.

Vik kortsidan uppåt vid ca 4 cm, vik därefter in långsidorna igen.


Vik ut det som ska bli ärmarna.

Vik därefter kragen - ca 5mm x 2 - mot den sidan som är slät.
Vänd på hela "paketet". Forma därefter nedvikningen till två "skjortsnibbar".

Nu är det dags att vika upp ärmdelen (ungefär mitt på) och flika in den under kragen. Lim brukar inte behövas.

Rita en slips, klipp ut den, inka (ev.) lite och limma fast den på skjortan.


Montera skjortan som du känner för.

Tja, som jag brukar säga till mina elever: Frågor? Nähä - då kör vi igång! Lycka till!

tisdag 14 oktober 2008

Fars-dag närmar sig...

Gjorde ett gäng kort av spillbitar som jag sedan skänkte till loppmarknaden jag stod på i lördags. Pengarna gick till barnens klubb. Trots att det är en gammal idé, tycker jag fortfarande att de är läckra. I morgon ska jag ge mig på att försöka få eleverna göra skjortkort!

måndag 13 oktober 2008

Nytillverkat

När man har bråda dagar som jag haft nu, hinns det inte riktigt med att scrappa... Däremot sjunker jag ner framför TVn emellanåt, och tittar på något lagom intelligensbefriande program (ni vet, Grey's anatomy eller Ugly Betty eller så...) - då kommer stickorna fram! Det är sååå avkopplande!

Häromdagen gjorde jag en Tanja! Jag fotade mig själv med nya sjalen/halsduken på. Hon är min stickguru! (Säger jag utan att känna henne:)) Hennes alster är så inspirerande, och vackra!

Här är vi - min sjal och jag! Fotot är suddigt, jag vet, jag lär få öva lite till!

onsdag 8 oktober 2008

Hade verkligen tänkt...

bege mig till Papprika ikväll. Men jag orkade inte! Min ork är nere på 2,5% - typ... Jag kanske bara ska inse att på torsdag i vecka 43, när jag är klar med alla utvecklingssamtal, kanske jag kan börja leva igen...

Kram på er därute!

måndag 6 oktober 2008

Förresten!

Du glömmer väl inte bort att det är säsongspremiär för Cityakuten ikväll?! Typ NU!

See ya!

Edit: Det var det tråkigaste avsnittet jag sett på länge! Den serien kan man kanske klara sig utan snart...

Berättade för ett tag sedan

att jag var kär... I Cuttlebuggen... Framförallt är det den läckra embossingen som tilltalar! Nu kommer en och samma embossing för tredje gången. Du har sett den här och här förut... Den här gången blev det ett inbjudningskort - som ska bli fler - för att så småningom dyka upp i någons brevlåda...

Sorry för de usla bilderna - orkade inte fixa...

söndag 5 oktober 2008

LCM

LC-mässan var toppen! Hur mycket utmaningar som helst under dagen - med tre olika deadlines. Tävlingsmänniska som jag är, hade jag ju svårt att låta bli att delta! Vet dock inte hur nyttigt det är med så mycket stress... En kvart innan utsatt deadline, fanns det två lägen i lokalen: De knäpptysta, och de hysteriska:)


En korttävling vann jag och fick två uppsättningar stämplar från SeeD's. Och sen vann jag ett utlottningspris. Dessa stämplar var vinsten:


Jag fick gjort en hel del - ett par kort och tre LO - en på Ebba som blev klar, en till min BOM som också är klar, den tredje på gång - men blev inte som jag tänkt mig - så den har åkt undan ett tag. Dessutom hann jag påbörja en, som jag slutfört här hemma nu ikväll. Den är inte riktigt jag tycker jag, men oj, vad skoj jag har haft!

Bilderna är inte så bra - men det blir ju så när man har bråttom att visa och det är kolsvart ute...


Istället för CS har jag använt ett papper från BG - serien Obscure. Tyckte verkligen inte om något av pappren i den serien när den kom, men till slut köpte jag ändå ett ex av just denna - för något med det tilltalade mig.

Pilen är även den från SeeD's -och sååå läcker tycker jag!


Hjärtat ett gammalt filthjärta (kan komma från Panduro?) som jag färgat med lite ink. Nr 1 thickers köpta på Papprika.

Miniramen införskaffad på rea på Hemtex i somras. Eg en kylskåpsmagnet...

Stämpeln från Autumn Leaves.

Tack alla trevliga människor som gjorde en toppendag av gårdagen!

Det var allt för idag - mot sängen!


Garv..

Hittade detta hos Mona. Visst är den kanoners!


fredag 3 oktober 2008

Kort

Lovade ju ett grattiskort tidigare i veckan, så här kommer det.


Ibland (= nästan alltid) tycker jag att enkelt är snyggast. Just nu är jag i en brun period så väldigt mycket av det jag gör blir i just brunt.

Ha en skön helg alla - jag återkommer kanske på söndag - när/om jag har återhämtat mig från LCM...

En läxa

Ebba skrev sin första riktiga läxa häromdagen. Så här ser den ut.

Texten lyder (med viss "översättning"...) "Min mamma jobbar på en skola. Hon lär plus och minus. Hon sitter i möten. Pappa är jurist. Han säger saker som man får. Han sitter i möten." Tja, så ser det ut för maken och mig på dagarna - det var bra att få veta!

Vackra blommor

fick jag häromdagen. Det ringde på dörren - och när vi öppnade stod där ett blomsterbud. Förstå hur länge sedan jag fick blommor på det sättet, när min enda kommentar till det stackars budet var: "Är du säker på att du har kommit rätt?" (!!) Då är man svältfödd på blommor...

Hursomhelst var jag tvungen att fota dem - och vill härmed också tacka avsändarna! Tack!