onsdag 29 april 2009

Papprika

styrde jag kosan mot i kväll... Åhhh, vad det är underbart att komma dit och se alla vackra nya papper - flera av dem fick faktiskt flytta hem till mig!

Sedan hade Mallan gjort i ordning ett underbart, ljuvligt kit till mig! Längtar nästan efter lite regn så jag lättare kan motivera att jag sitter inne hela helgen;)

I morgon ska vi ut och vandra med våra elever; 4,5 km - enkel väg - med 140 tonåringar... Vad tros om det?! Men vi är inte heeelt puckade - vi har delat upp dem i tre grupper...

På kvällen blir det party hos oss. 10 vuxna och 10 barn... Och det bästa av allt: det är knytis! Så jag är nog på återseende här först på fredag igen skulle jag tro.

Ha en riktigt mysig Valborg!

I brist på bättre valborgsbild fick det bli äppelblom från förra våren.

tisdag 28 april 2009

Gjorde en dundertabbe i dag! (Eller ganska många förresten!) Packade in de två yngsta barnen och gubben i bilen kl 18.20 för att åka till det stora möbelvaruhuset + handla all mat till Valborg. Fast det klart, första misstaget skedde efter en kvart; jag stannade bilen och lät maken kliva av på vägen för att gå på årsmöte... Kvar var tre vrålhungriga brudar.

Misstag nummer två: Handla mat på restaurangen på IKEA kl 19.00. Vi var inte de enda som var hungriga... 30 minuter senare var vi redo att leta plastbackar. Med fyra sådana begav vi oss mot kassan - misstag nummer tre, man handlar inte vid den tiden på dygnet - för det gör 27 miljoner andra kunder också...

Misstag nummer fyra: handla mat i en populär butik kl 20 på kvällen, två dagar innan Valborg... Say no more!

Misstag nummer fem. Tänka att årsmötet håller nog på ett bra tag till, så nu åker jag hem med min dyngtrötta 6-åring. Packa in alla kassar i huset, packa upp all mat - PLING! - sms från maken: Jag är klar nu!

Misstag nummer sex: Sitta här och blogga om det kl 22.42 på kvällen när man har en lång dag framför sig i morgon!

Så - GOD NATT!

lördag 25 april 2009

Så här vackert


är det i kungsträdgården just nu! Vi är på vift, maken och jag... Ha en bra lördagskväll!

fredag 24 april 2009

För några veckor sedan

läste jag om det här Monas blogg. En kidnappad liten pojke. Så tragiskt!

Men nu har hon i alla fall hittat sin son. Det hemska är inte över - men nu verkar Mia i alla fall få stöd från olika håll.

Jag kan inte ens föreställa mig vilket helvete hon har haft sedan 14 februari!

torsdag 23 april 2009

Vet att jag varit lite dålig

på uppdaterandet den senaste tiden - men jag har varit ännu sämre på att scrappa!

Därför är jag glad över att kunna meddela att jag har skapat i kväll!

Här får du en liten sneak peak - men inte mer än så för det är från mitt senaste Papprikauppdrag - och jag är inte riktigt klar...

Skyltarna kom till tack vara Helena! En av mina senaste inspiratörer! Det är alltid lika kul att hitta till nya bloggar - och att jag dessutom lärde känna Helena för ca 12 år sedan är extra kul. Hon dök upp i mitt/vårt liv igen för knappt ett år sedan.

Nä, nu ska maken och jag gå och kolla på något av alla timmars inspelat... Det är väl nackdelen med inspelningsbar hårddisk - vi spelar in en mängd bra (eller ibland mindre bra) saker - men har aldrig tid att titta!

Ha en bra fredag! I morgon skapar jag förhoppningsvis vidare.

tisdag 21 april 2009

Här sitter jag


upphissad i en lift på bilverkstaden... Så kul kan man ha en tisdagsmorgon...

måndag 20 april 2009

Inte mycket att säga...

men ville ändå skriva en rad. I dag om exakt en månad bär det av till London! Känns lite overkligt... och som lärare har det väl aldrig hänt att jag varit ledig mitt i en termin sådär!

På scrapfronten är det lugnt - mycket lugnt. Har fullt upp på jobbet - igen - så scraphörnan står där alldeles orörd... Men kanske på onsdag kväll. Kanske...

Nä, tro det eller ej, men nu ska jag hoppa i säng. Dyngtrött!

söndag 19 april 2009

På väg


till Ekerö. Soligt men kallt i dag också.

lördag 18 april 2009

Utmaning!

Papprika har en utmaning just nu! Haka på där du också - pris finns att vinna!

Själv inspirerades jag av en förpackning från Libresse... kan tyckas lite långsökt, men jag tyckte blommorna och swirlsen var så fina att jag genast fick en idé till LO. Vilken av inspirationsbilderna går du igång på?

Här kommer min LO igen:



Jag sydde snirklarna, och skrev sedan all journaling utmed det sydda. Blommorna är från Heidi Grace, de gröna bladen klippta ur en vanlig plastficka.
Det var allt för i dag - det tar på krafterna att vara på 40-års-skiva en fredagskväll...

I väntan


på träning. Solen skiner, men det är sååå kallt! Tur att det är en så rolig skolgård att utforska.

torsdag 16 april 2009

Solen går ner


Och vinet börjar ta slut... Visst är utsikten fantastisk!? Den här restaurangen kan jag komma tillbaka till!

På vift med jobbet


Så här gott ska jag äta nu. Vinet smakar oxå bra...

onsdag 15 april 2009

Lovade den här


lilla bruden att berätta att hon lärt sig cykla i dag! Hon var så lycklig att hon grät! Massor! (Men det missade jag, för jag var ju på Papprika...) Men när jag kom hem mötte hon mig i dörren: Jag kan cykla!! (Hon hade visserligen ringt en timma tidigare för att berätta det...)
Vi har varit lite trögstartade med att lära henne cykla - förra sommaren bara rann iväg utan att vi tagit tag i det, så i måndags gick Claes ut med henne första gången, övade en liten stund i går kväll - och i kväll, efter ungefär 20 minuter satt det! När jag kom hem var det för sent att gå ut igen, men vi var i alla fall tvungna att föreviga hur en nykläckt cyklist ser ut;) Hurra Ebba, vad du är bra! Jag älskar dig!

Album

Jag har ju börjat på ett 12x12-album till Idun. Förra veckan fick jag fart och gjorde fem LO. Den här är en av dem. Jag har ju alltid haft svårt att scrappa julbilder, så därför undvek jag det typiskt juliga, och använde mig av granstansen och några "slaktade" blommor från IKEA. Blingstenarna kommer från Papprika. Titeln är gamla BG-bokstäver.

Jag har sagt det förr: Jag gillar verkligen den enkla stilen. Less is more...

Nu far jag till Papprika och hämtar min födelsedagspresent som jag fick av gullgummorna Carina, Clara, Malin, Eva, Anni och Katarina.

tisdag 14 april 2009

Jaha ja

då var man back in business igen!

Antingen har eleverna haft tidernas bästa lov - eller det sämsta, för idag var de alla upp-och-ner! Jag är helt färdig! All min nyvunna energi sög de ur mig... Men i morgon hörnini - då tar jag nya tag! Huka er - jag är på hugget!

måndag 13 april 2009

En vecka har gått...

Och vilken vecka sedan!

Jag har haft ett fantastiskt påsklov med barn, make och föräldrar! Vädret har varit på vår sida också! Jag har börjat de flesta morgnar med en uppfriskande promenad med vännen Jessica. Jag har hunnit med trädgård och IKEA, städning och scrap! Wow! Datorn har jag inte ägnat så mycket tid åt dock... Jag har lite att visa så småningom, men behöver nog tömma kameran först.

Nu ska jag ropa in mina barn (åtminstone den yngsta) - påsklovet är slut - och därmed de sena kvällarna!

Ha en bra vecka där ute!

måndag 6 april 2009

Hmmm

"Mamma, får vi sminka Ebba?"

"OK..."

Men det var ingen som sa något om krigsmålning...

Mot Papprika

Tänkte bara säga det... Hoppas vi ses där!

söndag 5 april 2009

Stora barn...

har jag...

Till sommaren kommer min lilla Maja konfirmera sig! Det kan ju egentligen inte stämma, eftersom jag är sååå himla ung...

Anyway, så här ser inbjudningarna ut. (De har inte gått iväg än, så jag hoppas alla håller sig härifrån i några dagar till!) Men å andra sidan kanske det är bra att de åtminstone finns här - syrrans födelsedagskort kom fram ca tre veckor för sent!! Tack för det postverket!



Kortstommen består av enkel CS, det blå pappret med vita blommor är supergammalt - vann det i en tävling på Papprika för en mängd år sedan. (Ett block med lite finare papper från Claire Fontaine.) Allt printat med datorns hjälp på lavendelfärgad CS, lite 3D-kuddar - klart! När jag ska massproducera något, ska det vara enkelt!

Bröllopskort

Det här gjorde jag till en kollega som nyss gift sig. Som vanligt är bilderna inte så bra... Jag har stämplat och embossat med en textstämpel (det syns inte så bra, men det är det som blänker...)

Inuti har jag skrivit Kahlil Gibrans vackra kärleksord ur Profeten.

Detalj från framsidan.

lördag 4 april 2009

En LO

blev det förra helgen. Men jag har inte haft tid att lägga ut den förrän nu. Lite snabbt fotat, och ännu snabbare redigerad (journalingrutan är inte gul egentligen, utan grön, det som ser aprikos ut - huva! är egentligen rosa...) Men ni får stå ut ändå. Detta är en CASE - ur en "gammal" scrapbok.




Hålen är gjorda med hålstansen, och sen har jag lagt färgat papper bakom. Enkel, men häftig effekt, tycker jag.
Jag tror att jag ska lägga till en rubrik också - men vi får väl se...