söndag 30 maj 2010

Till mamma...

Här är kortet till mamma.

Den lilla älvan och texttagen ingick när jag köpte en scraptidning tidigare i våras. De små vita blommorna (med bling och annat jox i mitten) är från en ljusmanschett från min mormor, den stora vita blomman är av skinn och kommer från ett par gamla majaskor som var utslitna. Den vita blomman mitt på den stora blomman är dekormaterial från Tyskland.


Inne i kortet har jag satt en bit band som jag fått av mamma för länge sedan - hon hade sparat det från 70-talet (eller kanske ännu längre tillbaka) - och det har legat i mina gömmor ett tag... (läs några år!) Jag har suddat texten till mamma, den får ni inte se - utom möjligen du då Ulle;)


Hoppas din Mors Dag varit toppen!

lördag 29 maj 2010

Mors Dag!

Så här blev svärmors mors dag-kort:


Motivet känns igen va?! Jag kom på att det skulle vara ett perfekt motiv till svärmor, men jag kunde inte stoppa min anteckningsblockshållare (!) i ett kuvert - och svärmor är på landet. Så jag försöka göra om det... Gick ju sådär... Men hon har ju å andra sidan inte sett originalet;)


Inuti gjorde jag en liten ficka för tepåsar - vi köpte lite olika teer till henne i Tyskland, men har inte träffats sedan vi kom hem - här får hon en försmak:) De knallgula blommorna och fjärilarna är urklippta ur bordsdekoration i filt - också köpt i Tyskland.

fredag 28 maj 2010

Rabarberreceptet

Här kommer receptet som jag utlovade häromdagen! Jag orkade inte skriva av, så jag scannade. Klicka på bilden så blir den läsbar. Receptet kommer från tidningen Laga Lätt, som jag gillar skarpt! Enligt receptet ska det här räcka till sex personer, men jag tycker att det räcker till fler. Men det klart, frågar jag vår gottegris, så tycker hon att det räcker till en...

Tala gärna om vad du tyckte om du testar!

torsdag 27 maj 2010

En till beställning

Detta ska också till en kille. Varför är det så mycket svårare att göra kort till killar?!



Han som ska få kortet gillar musik och disputerar på något som har med spanska språket att göra... (Därav texten på Dymoremsan...) Jag gillar vekligen stafflikort  - men nu börjar det väl bli läge att hitta någon ny variant... 

onsdag 26 maj 2010

Ett beställningskort

Här har jag gjort ett studentkort, inspirerad av Stina. (Nä, inte min dotter;))


Jag gillar ju som ni vet det enkla. Jag satt och sökte på studentkort, och det ena var "värre" än det andra... När jag såg det här kändes det rätt direkt - precis så här skall ett studentkort vara tycker jag! Detta är till en kille dessutom, så rakt och enkelt! Studentmössan sitter med 3D-kuddar, men det framgår ju inte direkt. Som vanligt hade jag bråttom när jag fotade...

tisdag 25 maj 2010

Rabarber

Jag älskar rabarber! Inget går upp emot vårens första rabarberpaj...

Förra våren hittade jag dock det här receptet. Rabarberkompott med citronmousse.


Visst ser det smarrigt ut? Recept kommer...

måndag 24 maj 2010

Inspiration

Jag köper en del tidningar - just nu mest scraptidningar... De ger en sådan fantastisk inspiration! Jag skrev ju om ett sådant projekt jag gjorde i lördags.

I går gjorde jag en annan sådan tidningsefterapning;)

Små anteckningsblad för skrivbordet. Jag menar, hur snygga är anteckningsblock egentligen?! Min BIA har haft semester ett tag, men jobbade ändå snällt. Jag har inte stämplat på alla anteckningsbladen, utan på knappt hälften, jämnt fördelade.

Här syns själva anteckningsbladen tydligare.


Lite fjärilar måste vara med... Och ni ser väl att trädet är mitt blommande äppelträd;) Satte färg på några blad för ett mer levande intryck. 


Här ser man hela hållaren - den står för sig själv, lätt tillgänglig för att skriva listor på:)

söndag 23 maj 2010

Nyckelbricka

Gjorde den här nyckelbrickan i går eftermiddag - ni vet, ett sådant där speedprojekt!

Jag satt ute i solen och bläddrade i min nya tidning, och såg en urläcker nyckelbricka gjord i grunge paper. Eftersom jag köpte grunge paper när jag var på Papprika i onsdags, så SPRANG jag upp till scraphörnan och körde igång. 20 minuter senare var den klar. Grunge paper var ett helt fantstiskt material att jobba i!  

Bilderna blev lite sisådär (den ser helt skev ut, men det är den inte...), men ni förstår principen. Jag hade inget bra hemma att sy med, så det fick bli floss. Men det håller väl så länge det håller... Nu ska jag göra fler - kanske kan bli en bra present till barnens lärare?!


Baksidan pryds av en Tim Holtzpippi.


Nu måste jag komma på fler saker att göra med grunge paper. Carina gjorde urläckra blommor på Papprika i onsdags, dem får ni säkert se inne hos henne någon dag snart!  Några tips någon?!  

lördag 22 maj 2010

Äppelblom

Jag är så fascinerad av växtkraften ute just nu! Kolla här - det är bara några timmar mellan de båda fotografierna. Maken fotade i går förmiddags, och i går kväll.




torsdag 20 maj 2010

Städat

lite i scraphörnan i dag mellan pluggsidorna... Om ett år eller så kanske jag kommer ner till skrivbordet... Men det behöver nog helst gå lite snabbare - har fått en beställning på tre grattiskort som behöver vara klara senast tisdag - så det får nog bli lite mer städning i helgen. Såg att det kanske blir regn på lördag...

I morgon är det universitetet som gäller!

onsdag 19 maj 2010

Mer Berlin

En dag strosade vi omkring och kollade sevärdheter. Vid Brandenburger Tor stod ett gäng (gatu)artister och uppträdde. De var superduktiga och jag filmade med mobilen. Under tiden tog Maja dessa bilder på en av grabbarna.











Så häftigt att se honom ligga dubbelvikt - åt fel håll liksom... Showen de hade var riktigt bra! Allt skedde till musik såklart, och var inövat på sekunden!

tisdag 18 maj 2010

Har skaffat mig...

... en träningsdagbok! Nu j-r ska det bli ordning på livet! Och om jag skriver det här så är det troligare att jag håller mina egna löften... Egentligen borde jag skriva mått och vikt också, men där gick gränsen! Vi kan väl säga att måtten är för många centimeter och för många kilon... Jag valde att inte dela till FB...

Men i går gick jag 45 minuter och i dag gick jag 72 minuter - jag är nöjd med uppstarten!

Önska mig lycka till!

måndag 17 maj 2010

En behållning...

... av att åka iväg på semester är att se barnens förtjusning över diverse olika saker. Jag menar, de är ju inte lika världsvana som en annan;)


Här är det liten Ebba som är som en galning när hon får en kamera i handen... Hon fotar allt! Och här har jag lyckats fota henne...

söndag 16 maj 2010

Söndag kväll...

OK då, kanske dags för en liten uppdatering...

Vi har haft det alldeles fantastiskt! Och det är så knäppt att börja jobb i morgon igen... Men tro't eller ej - jag har nio (9) arbetsdagar kvar den här terminen! Sedan ska jag vara föräldraledig :) Men fram till den 7 juni som är min första föräldradag (och då jag också går till skolan - men i egenskap av förälder...) så är det mycket som ska hända! Förstår inte hur jag ska hinna med!! Men så är det alltid i maj månad; avslutningar hit och grillkvällar dit. Tvi vale!! 

Men det var ju inte det det här inlägget skulle handla om - utom hur fantastiskt Berlin var! Våren hade kommit så mycket längre än här, och staden var riktigt grön! Vi har sett museer, zoo och historiska platser. Gatuartister, demonstrationer och - i Majas och Stinas ögon - helt underbara shoppingstråk...

Så småningom blir det väl scrappat, men min tid räcker inte till just nu, så det får bli ett sommarprojekt!

En bild från Deutschland:


Det här fotot är taget uppifrån Berliner Dom - efter att vi klättrat upp för ca 270 trappsteg (vi är inte riktigt överens om exakt hur många det var - därför ca 270...) och gick runt en av kupolerna högt upp i luften...

Ska tillägga att några i familjen gärna höll sig nära husväggen...

Mitt i hjärtat (en gräsmatta) sitter två människor - ni ser också en person till höger i bild - då förstår ni ungefär hur högt upp vi var!

Ha en bra vecka!

torsdag 6 maj 2010

Stängt

... för semester!

Svaret...

Här är svaret på tisdagens fråga! När en prinsessa badar behövs både skum och tvålflagor - rosa...


En liten fot som håller på att bli ren...

tisdag 4 maj 2010

Vad är detta?


Den som gissar rätt vinner -











- ingenting...

På torsdag får du svar.

måndag 3 maj 2010

Fy sjutton för

bittra, griniga kärringar! Man upphör aldrig att förvånas över hur avundsjuka kan göra folk till riktigt vidriga människor!

Du behöver läsa kommentarerna för att fatta... För det är inte Mona jag pratar om - hon rockar fett!

Man vet att det är vår...

... när fräknarna kommer tillbaka!


Kolla in lilla frökens näsa!

söndag 2 maj 2010

Långtråkig helg...

OBS! Detta är ett trist inlägg... Läses på egen risk...

Claes och Stina var borta 10-18.30 i går - för att samla pengar till innebandyn, så syftet var ju gott... Maja var med kompis hela dagen, så Ebba och jag fick fortsätta att roa varandra (som vi ägnat oss åt sedan i tisdags, då jag började vabba).

I dag drog C + S kl 10 - och har fortfarande inte kommit hem... Maja har varit med kompis, och är nu på sin gitarrträning. Och i kväll är det träning för C, M och S... Hur kul kan det bli?!

Ni fattar att jag är uttråkad va?!?!?!

Men jag har i alla fall pluggat en del medan TVn roat Ebba. Nä, nu ska vi nog fixa en liten fika hon och jag. TVn kan få vila en stund!