onsdag 4 augusti 2010

Bildbevis

på vårt "måla-huset-projekt"...

Vi är långt ifrån klara - men här kommer i alla fall lite "före-bilder", och några bildbevis på att vi faktiskt sliter hårt!

Här är strax innan vi började tvätta huset för drygt två veckor sedan. Claes monterar bort de fjantiga, falska fönsterluckorna. Tydligen inne 1980!

En del av barnens kompisar kallar vårt hus för spökhuset - tänk er själva att gå fram till ytterdörren en novemberkväll när vi glömt tända ytterlampan... (Innan man kommer så här långt måste man gå längs med en ganska smal gång utmed carporten.)

Men ack så bra hus i Halloweentider!!




Stina är inte så förtjust i att måla - men inledningsvis var hon dock med ett tag... Här är bildbevis på det!

Här nedan är också bevis på att jag jobbar...

Den röda ringen markerar var Maja ligger på sin "lilla" stege när hon målar på sidan av den lilla utbyggnaden. Den gröna ringen markerar var den stora stegen står för att hålla den lilla stegen... Claes står också på den stora stegen för att förankra vår lilla guldklimp där uppe i luften! Vi är så glada att vi har fått en dotter som inte är det minsta höjdrädd! När det ska målas högst upp är hon t.o.m. ovanför stegen! Sist hon låg där uppe njöt hon en stund och sa "här skulle jag kunna ha mitt rum"!
Jag klättrar inte riktigt lika högt...

Här är framsidan av huset igen, men taget från andra hållet. Här är det "bara" målat en gång. I dagsläget är allt målat två gånger på den här sidan! Hurra! Och vädret verkar stå sig åtnminstone till på lördag. Dubbelhurra!
Om någon är sugen på att måla lite under slutet av veckan är det bara att hojta!

Kram!














Edit: Just det - glömde ju säga att allt mörkt (brun-svart) ska bli vitt. Men kanske inte i år... Det beror på väder och ork... Vi har testat på ett fönsterparti innifrån - bilder på det kommer. Ska bara sy klart de nya gardinerna först:)  

3 kommentarer:

Tina (utan blogg fortfarande, var tog sommarlovet vägen?) sa...

Ser tjusigt ut! Tror det lyfter ännu mer med vitt i fönstren, men som sagt... det är ett pill-jobb!

annannadesign sa...

I know! Men lite kul pilljobb... om nu målning kan vara kul;)

Men hallå - se till att skaffa en blogg nu då - hur länge ska man behöva vänta?!

Tina (nu med blogg) sa...

Nu har jag fixat blogg, blog.kortina.se, fast den är mycket nystartade så den innehåller inget ännu. Men jag har lagt till dig på FB, så där kan du titta på mina kort om du vill...