fredag 16 maj 2008

Allmänt babbel...

Jag har inte scrappat så mycket på sistone - inspirationen är bara borta! Jag ser så mycket fint överallt och tänker att "det ska jag prova" - men när jag sätter mig i min hörna tar det stopp; jag sätter mig tillrätta på stolen, tänder lamporna, plockar undan något kvarglömt papper och sen blir jag sittande... Kan det vara en scrapblock? eller är det bara våren med alla sina måsten som satt stopp?! Jag borde ju producera kort till alla barnens fröknar, alla studenter, bröllopsdagar... men inte då! Jaja, det kommer väl tillbaka!

Nu till lite annat: Ikväll har barnen smakat sushi för första gången! Både Maja och Stina har varit jättenyfikna, så idag när jag var och handlade, köpte jag en färdig sushibricka för dem att provsmaka till middag. (Vi hade buffé, så det fanns annat att välja på...) Behöver jag säga att Claes och jag åt upp sushin mer eller mindre själva:) Majas ord var: Det SER ju så gott ut - jag vill tycka om det!

I mataffären fick jag syn på ett gäng nyheter (för mig i alla fall) - olika marmeladsorter anpassade efter olika starka ostar. Bl.a. en slags blåbärsmarmelad till Gruyère - vilket jag visste att vi hade en bit av i kylen hemma. Snåla jag tyckte dock att priset var hutlöst för lite bär och mycket socker, så jag tänkte att det måste jag väl kunna koka ihop själv... Sagt och gjort - ett paket frysta blåbär + lite gelésocker (fanns redan hemma) resulterade i en fantastisk blåbärsmarmelad! Och den var helt ljuvlig ihop med Gruyèreosten! En annan smakupplevelse är fikonmarmelad tillsammans med Brieost - det måste du prova om du inte redan gjort det!

I morgon ska vi på Ebbas terminsavslutning med dansgruppen. Det ska bli kul! Hoppas jag har lite bilder att visa här efteråt - lyckades inte riktigt sist...

Det var lite allmänt babbel från mig. Ha en skön helg!

Inga kommentarer: