söndag 27 april 2008

Trädgård!

Vi har älskat det här huset sedan dag 1! Det är helt fantastiskt att bo här, och vi trivs nog lika bra alla fem. Men än mer fantastisk än huset, är trädgården! Det är underbart med all yta! Förra våren var det ju vår första vår här, så då lät vi det mesta bara vara. Men nu när vi bott in oss i både hus och trädgård börjar vi ändra lite och planera lite framåt! Och det är så kul!

Idag har vi fördubblat vår odlingsplätt, så barnen och jag har sått och satt: morötter, bondbönor, spritärter, broccoli, rucola + annan sallad, lök, salladslök och potatis. För att inte tala om alla miljoner blomsterfröer som vi tryckt ner lite här och var. Massor av solrosor hoppas vi på att ha framåt sensommaren! Och nästa sommar har jag förhoppningsvis min lupinäng längst ner i trädgården, mot skogen till!

Gräsmattan ska förhoppningsvis bli som värsta golfgreenen (heter det så?) - maken har jobbat hårt där under tiden vi andra roat oss;) Nu är det vertikalskuret, räfsat, toppdressat, sått och vattnat - måtte den bli grön så vi slipper det enorma arbetet igen!

Lite tävlan i löpning har barnen hunnit med idag också. Stina blev tvåa i sin klass! Grattis gumman - silvermedalj! Hoppas vi får foton av A och J för kameran låg ju hemma som vanligt!

Inga kommentarer: